Afrika Botswana

In Botswana leeft ontzettend veel wild en het land kent een geweldige natuur. De regering heeft bescherming van de natuur en het wildleven hoog in het vaandel staan.

In het hart van het zuiden van Afrika komen echte avonturiers zeker aan hun trekken tijdens een rondreis door Botswana. Ga met de Bosjesmannen op pad voor een ‘bushwalk’ door de Kalahari woestijn of ontdek het paradijs van de Okavango Delta, de thuishaven van vele moerassen en wilde dieren. Tijdens een dagtrip door het Chobe Nationaal Park lijk je zo in een natuurfilm te zijn gestapt met kuddes olifanten en roofdieren.

Een stukje Afrika waar het `grote` toerisme nog niet komt. Als je houdt van ongerepte natuurgebieden, dan is dit land een absolute must om te bezoeken.

https://happy-reizen.nl/wp-content/uploads/2018/09/finland5.jpg
https://happy-reizen.nl/wp-content/uploads/2018/09/haw10.jpeg
Vervoer en beste reistijd

Het wegennet van Botswana is redelijk goed te noemen. Zeker in vergelijking tot de meeste andere Afrikaanse landen. Maar dan wel alleen op de belangrijkste doorlopende wegen. Wijk je daar van af, dan is de kans groot dat je op een onverharde weg terecht komt, en zeker in het regenseizoen, kun je dan maar beter in een 4×4 terreinwagen zitten.

Een auto is de beste manier om Botswana te verkennen. Het land leent zich prachtig voor een heerlijke roadtrip als je op een individuele rondreis gaat.

De meeste reizigers gaan naar Botswana voor het wildlife. Dat kun je het best doen in de Nederlandse zomermaanden juni tot en met augustus, en in de periode daarna tot half oktober. Vanaf die maand begint het regenseizoen. Door de toenemende regen wordt de begroeiing in de parken dan dichter en zijn olifanten en leeuwen dus moeilijker te zien.

Het is in de Nederlandse zomermaanden overigens wel winter in Botswana. Dat merk je vooral in de nachten, die zijn dan heel koud. Overdag is het in de zon wel erg lekker.
De beste maand om Botswana te bezoeken is waarschijnlijk september, wanneer de temperatuur wat klimt, maar het regenseizoen nog niet is begonnen. Bovendien is in september de zomervakantie in Europa en Noord-Amerika afgelopen en is het dus wat rustiger in de parken.

Tot slot

Een bezoek aan de De Victoria Falls, de grootste waterval op het Afrikaanse continent moet in het reisschema zitten. Vanuit de plaats Kasane ben je getuige van 500 miljoen liter water dat hier over de kliffen van 100 meter naar beneden klettert.

Wij stellen graag een mooie rondreis voor je samen, of maak eenvoudig een rondreis in de rondreis-planner.  Botswana kan ook prima gecombineerd worden met Zuid-Afrika en/of Namibië.

https://happy-reizen.nl/wp-content/uploads/2018/09/average-monthly-temperat-18.jpeg
Visum:
Nee <3maand
Vaccinatie:
Ja. Lees meer op thuisvaccinatie.nl
betaalmiddel:
Pula
Tijdsverschil:
+1 uur
Vlieguren:
Johannesburg 11 uur
Luchthaven:
Vliegen naar Johannesburg en vanaf daar overstappen of huurauto ophalen
Beste reistijd:
Mei t/m september
Share on social networks

@ Copyright 2020 Rondreis Planner | Cookiebeleid | Privacyvoorwaarden