Azië China

Als er één land is dat de moeite waard is voor een uitgebreide rondreis, dan is het China. Niet alleen is het land enorm in oppervlakte, het is ook overweldigend in al haar cultuur en natuur. China biedt van noord tot zuid een scala aan culturele en natuurlijke bezienswaardigheden.

Futuristische steden en adembenemend historisch erfgoed: de cultuur van China is een van de belangrijkste redenen om deze bestemming kiezen voor een rondreis. Heerlijk eten, betoverende uitzichten en eeuwenoude tradities dat is waar het om draait in dit mooie land.

Bijna elk soort landschap is in China aanwezig: van de hoogste bergketens tot lange, meanderende rivieren en van bizarre karststeen formaties tot bamboebossen met reuzenpanda’s. Van het unieke ecosysteem in de noordelijke Gobi-woestijn tot de ogenschijnlijk eindeloze kustlijn in het oosten.

China heeft alles wat je zoekt in een vakantie. Van spectaculaire natuur tot traditionele dorpjes en mooie steden!

Een van de opmerkelijkste landschappen van China ligt aan de oevers van de rivier Li, bij de stad Guilin. Het unieke natuurgebied vol karststeen rotsen is een van de mooiste uitzichten in de wereld. De Li-rivier kronkelt tussen de bizarre, spitse rotsformaties door, die hoog boven de omgeving uitsteken. Deze bijna buitenaards uitziende omgeving is het beste te bewonderen vanaf het water zelf, door middel van een riviercruise.

Dan heb je ook de mooie tuinarchitectuur rond het Westmeer. Deze romantische plek in Hangzhou, de hoofdstad van de oostelijke provincie Zhejiang, bestaat uit een groot meer omringd door tempels, bruggen en treurwilgen. Hoewel de tuinen door mensen zijn ingericht, is dit een omgeving vol natuurlijke rijkdom – een fietstocht door de tuinen is een aanrader.

De uitlopers van het Himalaya-gebergte lopen door tot de regio Tibet en de aangrenzende provincies Sichuan en Yunnan. Lijiang ligt op 2.400 meter hoogte, te midden van dit sprookjesachtige hooggebergte. Hier vandaan kunnen excursies worden gemaakt naar de indrukwekkende Tijgersprong-kloof en de hoogvlakten van de Himalaya. Ook in Tibet is er geen ontkomen aan de besneeuwde bergtoppen. Tibet wordt niet voor niets “het dak van de wereld” genoemd. De hoofdstad Lhasa ligt op een hoogte van 3.656 meter!

Iedereen kent China natuurlijk vanwege de reuzenpanda, misschien wel de beroemdste bedreigde diersoort ter wereld. In Chengdu is het Panda Breeding Centre gevestigd en probeert men de zwart-witte beer te fokken. Reizigers kunnen hier dit fascinerende wezen van dichtbij bekijken en ook de pasgeboren pandabeertjes bewonderen.

Vervoer en beste reistijd

Om naar China te gaan kan je ervoor kiezen om met het vliegtuig te gaan of met de trein. De bekendste treinreis naar China is de Transsiberie Express. Deze reis gaat van Moskou naar Peking. Vanuit Europa gaan de meeste vluchten naar Peking, Shanghai of Hongkong. Als je met het vliegtuig gaat, sta je met een vlucht van 11 uur op Chinese bodem.

China is een heel groot land met een veelzijdig klimaat waardoor de beste reistijd verschilt per klimaatzone. In het noorden van China heerst een echt landklimaat. De winters zijn in China koud en droog met temperaturen van gemiddeld 10 graden. In Beijing kan dan ook regelmatig sneeuw vallen. Een gure wind uit het noorden laat het nog kouder aanvoelen. De zomers zijn erg warm, waarbij het wel 40 graden kan worden in combinatie met een hoge luchtvochtigheid.

In het oosten van China valt meer neerslag dan in de rest van het land. De regen valt meestal in de ochtend of aan het einde van de dag, dit duurt vaak maar een uur. In de winter is het ongeveer 10 graden en in de zomer loopt de temperatuur op tot rond de 30 graden.

Zuid-China beschikt over een heerlijk subtropisch klimaat met ‘s winters gemiddeld 22 tot 24 graden, in de zomer liggen de gemiddelde temperaturen vrij hoog, tegen de 30 graden aan. Ook regent het deze periode wat meer. Dit is meestal in de namiddag in de vorm van een één tot twee uur durende bui. Een klein parapluutje kan dan ook erg handig zijn.

Over het algemeen kunt u het best in de lente of de herfst China bezoeken. In deze tijd valt er minder regen en is de temperatuur aangenaam. De zomer is ook een prima periode om te reizen, maar rekent u dan op hoge temperaturen!

Visum:
Ja
Vaccinatie:
Aanbevolen
Betaalmiddel:
Juan
Tijdsverschil:
+6 uur
Vliegtijd:
Ca 10 uur
Belangrijkste luchthavens:
Sjanghai en Beijing
Beste reistijd:
Plaats gebonden. Gemiddeld: april, mei, september & oktober
Share on social networks

@ Copyright 2020 Rondreis Planner | Cookiebeleid | Privacyvoorwaarden