Afrika Gambia

‘The Smiling Coast of Africa’ wordt het ook wel genoemd, de bevolking is namelijk altijd aan het lachen. Het klimaat in dit land is een tropisch savanne klimaat.

Vergeleken bij Gambia is Nederland erg groot, want Gambia is nog geen 35 kilometer breed. ‘The Smiling Coast of Africa’ wordt het ook wel genoemd, de bevolking is namelijk altijd aan het lachen. Het klimaat in dit land is een tropisch savanne klimaat.

In de rustige hoofdstad Banjul kun je de sfeer goed proeven van het oude Afrika. Een bezoek is aan te raden aan het MacCarthy-plein waar je het oorlogsmonument en fontein ter ere van de kroning van George VI zult tegenkomen. De stad komt tot leven op het kleurrijke en chaotische Albert Market. Ook de Arch 22, de toegangspoort naar de stad, moet in je reisschema voorkomen. Vanaf daar heb je een heel mooi uitzicht over Banjul zelf, de Gambiarivier en de oceaan.

Een riviercruise in een typisch Gambiaans bootje over de Gambiarivier is een aanrader. De Gambiarivier stroomt door de hele lengte van het land en wordt omringd door jungle. Tijdens het varen heb je dan ook kans om vogels en als je geluk hebt, nijlpaarden te zien.

The Smiling Coast of Africa

Vervoer en beste reistijd

Vanuit Nederland vertrekken directe vluchten naar Gambia. De luchthaven van Banjul ligt op ongeveer 20 minuten rijden van de stad. De meeste resorts liggen op een half uur tot een uur rijden vanaf het vliegveld. Deze zijn te bereiken door middel van transferbussen of per taxi.

De beste manier om jezelf te verplaatsen is per taxi. De taxi’s zijn zeer goedkoop in Gambia en ze brengen je naar de meest afgelegen plekken van het land. Bovendien zijn de prijzen van taxiritten vaak vooraf ongeveer vastgelegd, waardoor je achteraf geen problemen krijgt. Het huren van een auto wordt sterk afgeraden in Gambia. De rijstijl van de Gambianen is een stuk wilder dan we gewend zijn in Europa en de wegen zijn daarnaast vaak ook behoorlijk afgetakeld. In het hele land is slechts één stoplicht te vinden.

De maanden januari, februari, maart, april, mei, november en december zijn het meest geschikt voor een vakantie in Gambia. Je kunt hier heerlijk overwinteren en genieten van de warme temperaturen. Daarnaast vermijd je in deze periode het regenseizoen van Gambia.

Tot slot

Gambia is een van de veiligste landen van Afrika. De inwoners van Gambia zijn zeer vriendelijk en ontspannen. Toch is het altijd belangrijk om goed je bagage en andere persoonlijke eigendommen in de gaten te houden. Net zoals in ieder ander land zijn hier zakkenrollers actief. Zorg ervoor dat je niet al je waardevolle bezittingen in een losse tas bewaart.

Visum:
Nee
Vaccinatie:
Ja. Lees meer op thuisvaccinatie.nl
Betaalmiddel:
Dalasi
Tijdsverschil:
-1 uur
Vliegtijd:
7 uur
Vliegveld:
Banjul International
Beste reistijd:
November t/m april
Share on social networks

@ Copyright 2020 Rondreis Planner | Cookiebeleid | Privacyvoorwaarden