Afrika Kenia

Een van de bekendste plekken om op safari te gaan in Kenia is het Tsavo National Park in het zuiden van het land. Hier tref je rijdend in een jeep groepjes zebra’s, je ziet leeuwen, olifanten, met geluk een luipaard!

Kenia ligt is het oosten van Afrika aan de Indische Oceaan. Kenia grenst aan Uganda, Somalië, Ethiopië, Soedan en Tanzania. In het zuidwesten ligt het Victoriameer, het grootste meer van Afrika. Kenia is een fantastisch vakantieparadijs met spierwitte stranden, een azuurblauwe zee en in het binnenland een overweldige natuur, wildparken vol exotische dieren en overnachtingen in sfeervolle lodges en tented camps. De perfecte combinatie van strand en safari, dat is wat Kenia te bieden heeft!

In Kenia leven grote aantallen wilde dieren in een verscheidenheid aan indrukwekkende habitats. Kenia ligt geheel in de tropen, dus het landschap en het klimaat worden bepaald door de hoogte en de regens.

Ontdek het prachtige Kenia en breng een bezoek aan één van de wereldberoemde wildparken.

Landschappen

In het noorden en noordoosten liggen hete, droge, uitgestrekte halfwoestijnen. In het zuiden en westen vindt u savannes met struiken en bomen en beboste heuvels. Het zuid-westen van het land bestaat voor een groot deel uit eindeloze graslanden. Door het midden van Kenia loopt de Great Rift Valley. Hier liggen adembenemende, door vulkanisme gevormde rotsformaties en idyllische meren. Het zuidoosten van het land grenst aan de Indische Oceaan. De kust kenmerkt zich door tropische, witte zandstranden en de aanwezigheid van koraalriffen.

In deze variëteit aan landschappen leven 40 verschillende, kleurrijke stammen met ieder hun eigen taal en gewoonten.

In het het Victoriameer, het op een naar grootste zoetwatermeer ter wereld, wordt door de locals dagelijks gebruikt voor de visserij. Hier zwemmen zo’n 2500 vissoorten rond in het meer. Het meer is ongeveer net zo groot als Ierland.

 
Vervoer en beste reistijd

Je vliegt van Amsterdam naar Nairobi in ongeveer 8,5 uur en naar Mombasa in ongeveer 11 uur. Er zijn internationale luchthavens in Nairobi, Mombasa en Eldoret. KLM en Kenya Airways vliegen dagelijks rechtstreeks van Amsterdam naar Nairobi. Vluchten via diverse andere Europese steden zijn ook mogelijk. Rechtstreekse vluchten naar Mombasa worden in het hoogseizoen verzorgd door chartermaatschappijen.

Kenia ligt op de evenaar en kent hierdoor geen enorme temperatuurverschillen. Er is wel een regenperiode van april t/m mei, waarin de parken groen worden en de wegen minder goed begaanbaar kunnen zijn. Van half oktober t/m eind november is er een kort regenseizoen. In deze maanden kan er ’s avonds en ’s nachts een hevige regenbui vallen, waarna de lucht vaak ’s ochtends weer helder blauw is.

De beste reistijden zijn daardoor januari t/m maart en juli t/m september. Door de droogte heeft u in deze maanden de beste kans op het spotten van wild.

Een bekend natuurspektakel in Kenia is de Grote Trek, ook wel de Grote Migratie genoemd. Anderhalf miljoen gnoes en zebra’s migreren het gehele jaar door tussen Kenia en buurland Tanzania. Dit fenomeen wordt ingegeven door de regens. In juli/augustus steekt deze denderende massa de Mara rivier over naar Kenia om hier tot en met september/oktober te blijven. Wanneer het gras is kaalgevreten, trekken de gnoes in oktober/november de rivier weer over op weg naar de verse graslanden in het zuiden van de Serengeti (Tanzania). In mei komen de kuddes weer in beweging om in juli/augustus opnieuw de Mara rivier over te steken.

Tot Slot

Iets meer informatie over het eten:
De keuken van het vasteland van Kenia is niet besteed aan culinaire fijnproevers. De traditionele basisingrediënten zijn vlees en kip; tomaat, wortel en ui; peper en zout. Dit wordt gegeten met rijst, cassave, kookbananen of ‘chipsi’ (frites). Aan de kust en aan het Victoriameer wordt dit assortiment uitgebreid met verse vis. Gelukkig heeft de keuken de nodige invloed ondergaan van de in het land wonende Indiërs. Zo kan men nu overal ‘chapati’ (soort pannenkoek) en ‘samosa’ (hartig gevuld deegflapje) kopen als heerlijk tussendoortje. Zeker aan de kust en op de eilanden kun je je te buiten gaan aan een heerlijke pilau of curry. In de grote steden vind je natuurlijk een aantal dure restaurants, waar je een maaltijd kunt krijgen die min of meer vergelijkbaar is met wat in Europa wordt geserveerd. Het nuttigen van ‘fast food’ wint ook in deze landen aan populariteit en het is in vrijwel elke stad mogelijk om snacks te kopen, zoals patat met veel ketchup, hamburgers, worstjes, eieren, ‘fish and chips’. Op de markten wordt een grote verscheidenheid aan verse produkten te koop aangeboden en vooral het assortiment tropische vruchten is uitgebreid; mango’s, papaja’s, ananas, guaves, bananen, kokosnoten en sinaasappels. Zolang het fruit nog ongeschild is kun je het veilig eten.

Visum:
Ja
Vaccinatie:
Check op thuisvaccinatie.nl
Betaalmiddel:
Shilling
Tijdsverschil:
+1 uur
Luchthaven:
Nairobi
Beste reistijd:
Augustus, september, december t/m februari
Share on social networks

@ Copyright 2020 Rondreis Planner | Cookiebeleid | Privacyvoorwaarden