Afrika Mauritius

Mauritius is een enorm populaire zonvakantie bestemming vanwege het tropische klimaat, het prachtige strand, het helderblauwe water, de koraalriffen en de mooie natuur. Je kunt er goed snorkelen, duiken en nog vele andere watersporten doen. 

Ten oosten van Afrika en Madagaskar ligt het eiland Mauritius. Door het gunstige klimaat is het er vaak goed weer. Het noordelijke deel is toeristisch, met grote hotels en winkels. In het zuiden vind je ongerepte natuur met inheemse diersoorten. Veel mensen boeken een zonvakantie naar Mauritius vanwege de diversiteit aan mogelijkheden. Zo vind je verspreid over het eiland oude dorpjes, vulkanische bergen, een nationaal park en prachtige stranden. Een andere populaire bezigheid rond Mauritius is duiken. Om het eiland heen liggen verschillende scheepswrakken om te verkennen.

Mauritius is een (ei)land in de Indische Oceaan in het oosten van Afrika, zo’n 800 kilometer ten oosten van Madagaskar. Het eiland bestaat uit meerdere kleine eilanden en heeft ongeveer 1,3 miljoen inwoners. Het is 70 kilometer lang en 40 kilometer breed en daarmee ongeveer net zo groot als de provincie Utrecht. De officiële taal van het eiland is Engels. De hoofdstad van Mauritius is Port Louis. De bevolking bestaat uit Europeanen, Afrikanen en Aziaten en staat bekend als erg vriendelijk. Op het eiland vind je meerdere nationale parken, prachtige watervallen, mooie regenwouden, suikerrietvelden en vissersdorpjes.

Mauritius is een van de meest populaire bestemmingen als trouwlocatie en voor een huwelijksreis.

Vervoer en beste reistijd

De internationale luchthaven ligt bij Plaissance aan de zuidoostkust van het eiland. De nationale luchtvaartmaatschappij is Air Mauritius. De vlucht van Schiphol naar Mauritius duurt ongeveer 12 uur.

Er is een uitgebreid en goed geasfalteerd wegennetwerk. Houdt er rekening mee dat men links rijdt. Bussen rijden naar alle uithoeken van het eiland. Het is een snelle en goedkope manier om je te vervoeren.
Het is eigenlijk bijna altijd mooi weer op Mauritius. Het land kan daarom het hele jaar door bezocht worden door toeristen. Dit is handig omdat wij zo in onze winter ook nog een beetje van de zon op Mauritius kunnen genieten.

Mauritius is een vakantiebestemming in de Indische Oceaan, gelegen op het zuidelijk halfrond. Er heerst dan ook een tropisch klimaat op het eiland. Hierdoor is het weer er eigenlijk het hele jaar zeer aangenaam. Doordat Mauritius op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen (voor zover die er zijn op Mauritius) tegengesteld van die van ons. Er waait het hele jaar ook een windje op het eiland die uit het zuidoosten komt. Aan zon is op het eiland ook zeker geen gebrek!

Temperaturen
De gemiddelde temperatuur op Mauritius ligt rond de 27 graden. Er zijn ook maanden dat het er warmer wordt. In december begint het er warmer te worden, dit duurt dan tot ongeveer april. De temperatuur ligt in deze periode rond de 32 graden. Fijn aan het klimaat op Mauritius is dat het eigenlijk nooit veel warmer wordt dan 32 graden. Hittegolven komen dan ook niet veel voor en de temperaturen die daarbij horen (35 graden) zijn ook zeldzaam. Vanaf maart wordt het weer koeler op Mauritius en ligt de gemiddelde temperatuur rond de 28 graden.

Regen en orkanen
Regen komt eigenlijk niet veel voor in de zomermaanden op Mauritius. Vanaf november neemt de kans op regen wel toe. Dit is vaak in de vorm van hevige maar korte buien. Er komen dan ook regelmatig tropische stormen voor. Het orkaanseizoen loopt van december tot en met april. In die tijd is de kans het grootst dat er een orkaan over het eiland raast. Dit gebeurt gelukkig bijna nooit. In de maanden juni, juli en augustus valt de minste regen.

Tot slot
Mauritius is gemiddeld genomen wat duurder dan een aantal andere strandbestemmingen in Afrika of het Caribisch gebied. Als je de meer exclusieve vijfsterren hotel-resorts niet kiest dan kan de prijs best nog wel meevallen. Reis je bijvoorbeeld in het iets minder gunstige reisseizoen en verblijf je in drie- of viersterren hotels dan kun je redelijk betaalbaar vakantie op Mauritius vieren. Voor minder dan duizend euro per persoon een week vakantie vieren op Mauritius is vaak wel haalbaar als je de aanbiedingen een beetje in de gaten houdt. Mail ons gewoon als je een leuke aanbieding zoekt.

Visum:
Nee < 3 maand
Vaccinatie:
Aanbevolen
Betaalmiddel:
Mauritiaanse rupee
Tijdsverschil:
+3 uur
Vliegtijd:
10-12 uur
Luchthaven:
Sir Seewoosagur Ramgoolam in Plaine Magnien
Beste reistijd:
Juni t/m augustus
Share on social networks

@ Copyright 2020 Rondreis Planner | Cookiebeleid | Privacyvoorwaarden